Binnen 10 minuten van Buiten Loon vindt u Attractiepark De Efteling. Laat u hier een dag onderdompelen in de ‘Wereld vol Wonderen’. Geniet van spannende achtbanen en betoverende attracties! Of ga kijken bij magische show van Raveleijn waar de Raven Ruyters op hun paarden tegen de vijfkoppige Draconicon vechten! En wat natuurlijk voor de allerkleinsten niet mag ontbreken is een bezoekje aan het sprookjesbos. Wij horen graag welk verhaal de sprookjesboom heeft vertelt! 

Zorg dat je entreetickets online koopt! Op dit moment worden er geen tickets verkocht aan de kassa. Daarnaast is het ook nodig om je bezoek te reserveren. Bereid je bezoek dus voor! 

http://www.efteling.nl

Op een steenworp afstand vindt u natuurpark Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied is uitermate geschikt voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. 

Een natuurgebied bestaande uit bos, heide en veel zand, maarliefst 270 hectare stuifzand! Daarmee is het een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. 

Met diverse routes geschikt voor fietsers, wandelaars, mountainbikers en ruiters kun je prima toeven in het natuurgebied. Daarnaast is er voldoende horecagelegenheid om aan te leggen en de innerlijke mens blij te maken. Vaak kom je de kudde schapen tegen die het gras op de hei kort grazen. Met wat geluk zie je misschien een ree of roofvogel! 

Een steenworp de andere kant op vind je Landgoed Huis ter Heide. Gelegen tussen Loon op Zand – De Moer en Tilburg. 

Het natuurgebied staat bekend om zijn Schotse Hooglangers die in dit gebied grazen. Met de vele wandel- en fietsroutes die Natuurmonumenten heeft uitgestippeld is het gebied geschikt voor wandelaars en fietsers. Kijk goed om je heen en kom oog in oog te staan met de prachtige Schotse Hooglanders. Let wel op, benader ze niet en blijf op afstand! 

In het natuurgebied ligt ook een erg mooi vlonderpad. Loop via het vlonderpad zo over het water naar de overkant en geniet van het fraaie uitzicht! 

Safaripark Beekse Bergen ligt op 20 minuutjes rijden met de auto. Deze dierentuin kun je vervolgens op verschillende manieren bezoeken; bootsafari, autosafari, bussafari of wandelsafari. 

Dus ga op safari en maak kennis met alle wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen. Ga jij de big 5 spotten?!

in 2021 is gemeente Loon op Zand uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2021! 

Loon op Zand heeft de wandelaar veel te bieden; De Loonse en Drunense duinen, door menig wandelaar ook wel de ‘Brabantse Sahara’ genoemd. Maar denk ook aan Landgoed Huis ter Heide. En voor de echte liefhebbers is er het Hertogenpad (een meerdaagse wandeltocht, dwars door gemeente Loon op Zand).